ГоловнаПолітика

Україна вирішила розширити санкції проти Росії

Обмежувальні заходи в тому числі торкнуться членів Держдуми від Криму.

Україна вирішила розширити санкції проти Росії
Петр Порошенко

Україна вирішила розширити список санкцій юридичних і фізичних осіб Росії за порушення територіальної цілісності і суверенітету. Про це повідомив президент Петро Порошенко на засіданні Ради національної безпеки і оборони України, інформує прес-служба голови держави.

"Обмежувальні заходи, зокрема, будуть застосовуватися до підприємств російського військово-промислового комплексу, фінансових установ, які забезпечують підтримку терористичних організацій так званих ЛНР/ДНР, до компаній морських і авіаційних перевезень, які працюють з окупованою частиною України в Криму. Йдеться і про компанії-оператори, судна та літаки яких нахабно порушують українське законодавство, відвідуючи порти, незважаючи на сувору заборону, яку видала Україна", - сказав голова держави.

За словами Президента, це питання вже опрацьовано в Кабінеті Міністрів, Національному банку, Службі безпеки України, інших структурах.

Президент запропонував також доповнити список санкцій особами, які братимуть участь у виборах до Державної думи Росії на території окупованого Криму. "Ми повинні домовитися, що ті особи, які будуть оголошені так званими переможцями на незаконних виборах у Держдуму в Криму, які будуть проходити 18 вересня, також повинні зайняти гідне місце в списку санкцій", - сказав Петро Порошенко.

Він нагадав, що "це почесний квиток у клуб санкцій".

Президент доручив секретарю Ради національної безпеки і оборони Олександру Турчинову доопрацювати санкційний список і включити в нього відповідно - тих, хто буде обраний, членів виборчих комісій, учасників виборчого процесу.

Голова держави наголосив, що Російська Федерація продовжує незаконно утримувати Олега Сенцова, Олександра Кольченка, інших громадян України і запропонував ввести санкції і щодо учасників ганебних політичних процесів - співробітників російських репресивних органів, які мають безпосередній стосунок до тортур і незаконного засудження українських патріотів, які незаконно утримуються і в Росії, і на окупованих територіях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram