ГоловнаПолітика

Яценюк відмовив російській Думі в легітимності

Причиною політик назвав вибори в Криму.

Яценюк відмовив російській Думі в легітимності

Лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк вважає, що Державна Дума Російської Федерації - "це вже незаконно обраний орган".

"Чи можемо ми ставитися з толерантністю до російської Думи? Це вже незаконно обраний орган. Тому що Російська Федерація проводить вибори на українській території. Ми не вибираємо українського Президента і українську Верховну Раду в Ростові або в Москві", - сказав Яценюк під час тринадцятої щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES). Відео виступу є в фейсбуці Яценюка.

Лідер "Народного фронту" заявив, що Росія - "це країна, яка порушила всі принципи міжнародного права" і "держава, яка зруйнувала світові підвалини після Другої світової війни".

Нагадаємо, 18 вересня повинні відбутися вибори в Державну думу Російської Федерації. Виборча кампанія триває і на території Криму, анексованого Росією навесні 2014 року. У день виборів РФ планувала в своїх диппредставництвах у Києві, Львові, Одесі та Харкові відкрити чотири виборчі дільниці.

8 вересня Верховна Рада України прийняла постанову, в якій закликала парламентаріїв іноземних держав, парламентські асамблеї і міжнародні організації утриматися від участі в спостереженні за ходом незаконних парламентських виборів в окупованому Росією Криму, а також ні в якому разі не визнавати їх результати.

10 вересня президент України Петро Порошенко доручив міністру закордонних справ Павлу Клімкіну повідомити владу РФ про неможливість проведення виборів до Держдуми Росії на території України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram