ГоловнаПолітика

Бальцерович і Міклош підготували для України пакет реформ

Офіційна презентація пакету пройде через два тижні.

Бальцерович і Міклош підготували для України пакет реформ
Бальцерович и Миклош
Фото: www.president.gov.ua

Стратегічна група радників з підтримки реформ в Україні на чолі з Лешеком Бальцеровичем і Іваном Міклошем 15 вересня завершила розробку пакету ключових реформ і передала його на розгляд президенту, Кабміну і Верховній Раді.

Про це пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-реліз групи.

Пакет реформ написано на підставі плану дій уряду й інших програмних документів. Він включає найважливіші кроки, необхідні для посилення фіскальної та фінансової стабільності України, зменшення корупції, прискорення розвитку середнього бізнесу, поліпшення структури і діяльності державного апарату.

"У пакет реформ включено пропозиції, що стосуються структури і процедур державного апарату: децентралізація, електронне адміністрування, реформа прокуратури та судової системи, антикорупція. Особливу увагу приділено публічним фінансам і структурним реформам, необхідним для зміцнення економічного зростання, включаючи приватизацію, дерегуляцію, демонополізацію, реформу енергетичного сектору і ринку газу, ринку землі. Також наведено пропозиції реформи охорони здоров'я", - сказано в прес-релізі.

Офіційна презентація пакету пройде через два тижні.

Нагадаємо, Стратегічна група включає 10 іноземних і українських фахівців під головуванням Бальцеровича і Міклоша. Група створена 18 квітня 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram