ГоловнаПолітика

Порошенко: Я першим підтримаю зняття санкцій, коли Росія піде з Криму і Донбасу

"Ми не радіємо, що знижується рівень життя в Росії, нам цього не потрібно".

Порошенко: Я першим підтримаю зняття санкцій, коли Росія піде з Криму і Донбасу
Фото: пресс-служба президента

Україна підтримає зняття санкцій з Росії після того, як Москва припинить агресію в Криму і на Донбасі.

Про це заявив президент Петро Порошенко під час 13-ї щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії в Києві.

Він підкреслив, що після введення санкцій економічна ситуація в РФ різко погіршилася, але іншого способу зупинити агресію Кремля немає.

"Ви бачили, які великі зміни протягом останніх двох років відбулися в Росії? Більше немає стратегічного резерву, немає економічного зростання, істотне зниження життєвого стандарту, немає модернізації, немає інвестицій. Навіть для будівництва моста, сумно відомого, немає коштів. Радію я з цього? Ні. Бо, якщо хочете знати, я першим підтримаю зняття санкцій з Росії, коли Росія вийде з Криму і сходу нашої країни", - заявив Порошенко.

"Ми не радіємо, що знижується рівень життя в РФ, нам це не потрібне. Та чи є інший спосіб мотивації РФ, щоб вони забралися? Це можливість продовження санкцій від європейських країн", - додав він.

Нагадаємо, 16 вересня Рада Європейського Союзу продовжила на 6 місяців, до 15 березня 2017 року, термін дії санкцій щодо російських чиновників і організацій, введених у 2014 році через агресію проти України.

Санкції ЄС діють проти 146 осіб і 37 організацій. Вони передбачають заборону на поїздки на територію Євросоюзу і заморожування активів на території блоку. Востаннє ЄС продовжував термін їхньої дії в березні 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram