ГоловнаСвіт

Директор ФБР порадив інтернет-користувачам заклеювати веб-камери

ЗМІ нагадали, що ФБР саме, імовірно, може стежити через веб-камери.

Директор ФБР порадив інтернет-користувачам заклеювати веб-камери

Директор Федерального бюро розслідувань (ФБР) США Джеймс Комей порадив користувачам заклеювати пластиром веб-камери комп'ютерів, ноутбуків та інших пристроїв, щоб уникнути стеження.

З такою заявою він виступив під час конференції в Центрі стратегічних і міжнародних досліджень, передає Engadget.

Конвей зізнався, що він знає про те, що інші сміються над його звичкою заклеювати веб-камеру, але він на це не звертає уваги і рекомендує іншим робити так само. Директор ФБР порівняв це з правилом замикати машину або вхідні двері.

"Є певні розумні речі, які ви повинні робити, і це одна з таких речей. Якщо ви підете в держустанову, ви побачите, що у всіх моніторів є маленька кришка, яка закриває веб-камеру при необхідності. Це робиться, щоб люди без дозволу не могли дивитися на вас", - пояснив він.

Як пояснює видання, хакери можуть зламати комп'ютер і керувати веб-камерою, зробивши з життя власника реаліті-шоу без його відома. Engadget нагадує, що такі прецеденти відомі, наприклад, у 2014 році хакери через YouTube транслювали запис з веб-камер користувачів, крім того, в інтернет потрапили фотографії переможниці одного з конкурсів краси у США, зроблені без її відома і за допомогою її власного комп'ютера.

The Independent у свою чергу відзначає, що ФБР саме, імовірно, використовує технології, які дозволяють зламати комп'ютер і стежити за допомогою веб-камери.

При цьому видання The Hill відзначає, що багато хто не сприйняли серйозно попередження Конвея, зазначивши, що смішно чути про загрозу прослуховування від голови ФБР.

Зазначимо, що про недоторканність приватного життя дбає, наприклад, засновник соцмережі Facebook Марк Цукерберг, який, як стало відомо, заклеює веб-камеру біля робочого ноутбука.

Нагадаємо, що 14 вересня Демократична партія США заявила про нову хакерську атаку. Відповідальність за злом взяв на себе хакер або група хакерів, яка діє під ім'ям Guccifer 2.0.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram