ГоловнаПолітика

Луценко назвав Кернеса і Добкіна підозрюваними

При нинішньому і минулому мерах у Харкові вкрали понад 650 га.

Луценко назвав Кернеса і Добкіна підозрюваними
Фото: LB.ua

Мера Харкова Геннадія Кернеса і нардепа, колишнього мера Харкова Михайла Добкіна підозрюються в організації розкрадання 653 га землі, яка належить харківській територіальній громаді.

Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко на брифінгу.

За його словами, слідчі з'ясували, що з 2008 року в Харкові було створено декілька десятків житлово-будівельних кооперативів, на які вивели земельні ділянки загальною площею 653 га в межах міста. Засновниками цих кооперативів були представники політичної еліти міста.

"Власниками землі в центрі Харкова, в престижних районах ставали наближені до керівництва Харкова особи, члени сімей керівництва, їхні бізнес-партнери, політичні діячі, причому з різних політичних таборів, і останнє - судді і співробітники правоохоронної системи", - розповів Луценко.

Балансова вартість цієї землі - понад 4 млрд гривень, ринкова вартість - у десятки разів більша, зазначив генпрокурор.

Фігуранти цього провадження поки що проходять як свідки. При цьому стосовно Кернеса і Добкіна Луценко заявив, що їх уже зараз підозрюють у створенні злочинної організації (ст. 255 Кримінального кодексу) для розкрадання державного майна (ст. 191) з використанням службового становища (ст. 364).

"Будь-які звинувачення в політизації процесу відкидаю", - додав Луценко.

Нагадаємо, вранці 15 вересня в Харкові почалися обшуки в приміщеннях, що належать високопоставленим харківським чиновникам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram