ГоловнаПолітика

У Порошенка запустили оновлений сервіс петицій

Дмитро Шимків відзвітував про рік роботи системи.

У Порошенка запустили оновлений сервіс петицій

На офіційному сайті президента України в ніч на четвер розпочала роботу оновлена версія системи подання петицій, повідомив заступник голови Адміністрації президента Дмитро Шимків.

"Сьогодні ми вирішили запустити третю версію сайту петицій, де з'явиться новий функціонал. Сайт запущено сьогодні вночі", - повідомив Шимків під час дискусії "Демократія одним дотиком: рік електронних петицій в Україні", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За словами Шимківа, додано рубрикацію, що дозволяє краще проводити навігацію, наводиться статистика, оновлено систему пошуку, з'явилася можливість переглядати перелік підтриманих петицій, додано розділ "вибрані петиції", в якому можна відслідковувати петиції, за якими ви хочете спостерігати, а також оновлено дизайн.

Серед проблем, з якими зіткнулися за рік існування сайту петицій на інтернет-сторінці президента України, - питання про ідентифікацію користувачів, яке не врегульовано в Україні. "Якби ми мали єдину систему ідентифікації громадян України, повірте, це вирішило б 99% проблем, з якими стикається служба, яка підтримує роботу сайту", - зазначив заступник голови АП. Нагадаємо, 2 липня 2015 року Верховна Рада внесла зміни в закон про звернення громадян, а 28 серпня того самого року запрацював сайт петицій до президента України. За рік на сайті президента зареєстровано понад 700 тис. користувачів системи електронних петицій. На 5 вересня 2016 року було зареєстровано 25 953 електронні петиції.

Станом на 15 вересня 40 петицій набрали по 25 тис. голосів і більше, 38 отримали відповідь президента.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram