ГоловнаПолітика

Україна і Польща підпишуть угоду про співпрацю в галузі оборони

Петро Порошенко прийняв на Банковій голову МЗС Польщі.

Україна і Польща підпишуть угоду про співпрацю в галузі оборони
Фото: president.gov.ua

Україна і Польща підпишуть двосторонню угоду про співпрацю в галузі оборони, повідомила прес-служба президента України за підсумками його зустрічі з міністром закордонних справ Польщі Вітольдом Ващиковським.

Петро Порошенко також наголосив на необхідності розвитку економічних відносин між Україною та Польщею, зокрема в галузі енергетики. "Немає альтернативи стратегічному партнерству між Україною і Польщею", - сказав він.

На зустрічі також обговорювали перспективи запровадження безвізового режиму між Україною і Євросоюзом. Окрім того, Порошенко розповів Ващиковському про ситуацію на фронті і попросив підтримати санкції проти Росії.

Президент поінформував співрозмовника про поточну ситуацію на сході України й особливо наголосив на важливості підтримки Польщею політики санкцій проти країни-агресора в зв'язку з невиконанням нею взятих на себе зобов'язань у рамках Мінського процесу.

Особливу увагу, як зазначає прес-служба голови держави, було приділено питанням підготовки офіційного візиту Президента України до Польщі в грудні цього року.

Нагадаємо, міністерства закордонних справ України та Польщі домовилися про створення Форуму з питань загальної історії двох країн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram