ГоловнаПолітика

Київські забудовники зобов'язалися не використовувати "тітушок"

Компанії підписали меморандум про співпрацю з КМДА і поліцією.

Влада Києва, столична поліція і забудовники в середу, 14 вересня, підписали меморандум про співпрацю у сфері забезпечення законності та правопорядку під час будівництва на території Києва.

Про це повідомила прес-служба КМДА.

Меморандум підписали мер Віталій Кличко, начальник Головного управління Національної поліції в Києві Андрій Крищенко, начальник Управління патрульної поліції в Києві Юрій Зозуля і представники будівельної галузі столиці: "Київміськбуд", "Житлоінвест-УКБ", "Укрбуд", UDP, "Інтеграл-Буд", ЗБК ім. Ковальської, ГЕОС, "Нова Слобідка", "Фундамент", "Сіті-1 девелопмент", "Столиця Груп".

Забудовники зобов'язалися щонайпізніше за 60 днів до дня початку будівництва проводити інформаційно-роз'яснювальну роботу з жителями прилеглих до будівництва житлових будинків; щонайпізніше за 10 днів до дня початку будівництва розміщувати біля воріт на будівельному майданчику інформаційний стенд із докладною інформацією про проект будівлі, отримані документи на користування земельною ділянкою, проведення підготовчих і будівельних робіт; відмовитися від залучення приватних охоронних компаній і окремих осіб для фізичної (силової) охорони будівельних майданчиків на території Києва.

Поліція гарантувала забудовникам забезпечити правопорядок на будмайданчиках і захистити законні будівництва, а також вирішила запустити "гарячу лінію" для звернень громадян із питань будівництва.

Мерія Києва зобов'язалася опублікувати на сайтах КМДА та Київради всі рішення і розпорядження про землевідведення, договори оренди та додаткові угоди до них, містобудівні умови й обмеження, видані забудовникам; викласти в публічний доступ містобудівний кадастр Києва з усією інформацією про всі будмайданчики, із зазначенням документів, які підтверджують їхню законність або незаконність.

Нагадаємо, що минулого тижня відбулися масові сутички на одному з будівництв компанії "Київміськбуд".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram