ГоловнаПолітика

Україна і Польща домовилися про створення форуму про спільну історію

Міністри закордонних справ двох країн провели зустріч у Києві.

Україна і Польща домовилися про створення форуму про спільну історію
Фото: poland-ukraine.com.ua

Міністерства закордонних справ України та Польщі домовилися про створення Форуму зі спільної історії двох країн.

Про це повідомив на брифінгу голова МЗС України Павло Клімкін, передає "112 Україна".

Раніше, 8 вересня, Верховна Рада прийняла постанову №5095 про заяву "У зв'язку з прийняттям Сенатом і Сеймом Республіки Польща постанов від 7 липня 2016 року і 22 липня 2016 року щодо Волинської трагедії".

Як наголошують у документі, Рада з жалем, розчаруванням і глибоким занепокоєнням сприйняла рішення Сенату і згодом ухвалення Сеймом Польщі постанови від 22 липня 2016 року "Про вшанування пам'яті жертв геноциду, вчиненого українськими націоналістами проти громадян II Речі Посполитої в 1943-1945 роках", "якою дано політично і юридично некоректну оцінку трагічним сторінкам українсько-польської історії стосовно подій на Волині".

Нагадаємо, 22 липня польський Сейм 432 голосами прийняв резолюцію, в якій Волинську трагедію визнано геноцидом. Відповідно до рішення, 11 липня відзначатимуть у Польщі як День пам'яті жертв геноциду, вчиненого українськими націоналістами щодо громадян Другої Речі Посполитої.

Цього року виповнюється 73 роки Волинській трагедії, що забрала життя десятків тисяч поляків і українців під час взаємних конфліктів на території нинішньої Західної України.

24 серпня президенти Польщі і України Анджей Дуда і Петро Порошенко домовилися, що до грудня спробують узгодити позиції стосовно Волинської трагедії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram