ГоловнаПолітика

Порошенко закликав країни G7 і ЄС не визнавати легітимність виборів РФ у Криму

Санкції проти Росії ефективні і повинні зберігатися до повного відновлення суверенітету і територіальної цілісності України.

Порошенко закликав країни G7 і ЄС не визнавати легітимність виборів РФ у Криму
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко провів зустріч з послами країн "Великої сімки" та Європейського Союзу. Голова держави наголосив на важливості збереження політики невизнання незаконної анексії Криму, де катастрофічно погіршується ситуація з правами людини, включаючи каральну медицину радянського зразка.

Петро Порошенко також закликав не визнавати легітимність парламентських виборів РФ, які Москва намагається провести в окупованому Криму і місті Севастополь, інформує прес-служба президента.

"Санкційний тиск на Москву демонструє свою ефективність і повинен зберігатися до повного відновлення суверенітету і територіальної цілісності нашої держави", - наголосив Президент.

Окремо сторони обговорили питання якнайшвидшого звільнення заручників і політичних в'язнів,  котрих незаконно утримують у РФ і на окупованих територіях.

Президент України поінформував голів дипломатичних місій про прогрес України на шляху реформ, перш за все в боротьбі з корупцією.

Голова держави висловив подяку столицям країн "Великої сімки" та ЄС за послідовну підтримку, в тому числі і фінансову, в забезпеченні проведення складних, але необхідних для України і її європейського майбутнього реформ.

Нагадаємо, 18 вересня повинні відбутися вибори в Державну думу Російської Федерації. Виборча кампанія триває і на території Криму, анексованого Росією навесні 2014 року. У день виборів РФ має намір в своїх диппредставництвах в Києві, Львові, Одесі та Харкові відкрити чотири виборчі дільниці.

5 вересня Чубаров закликав кримчан бойкотувати вибори в Держдуму РФ.

8 вересня Верховна Рада України прийняла постанову, в якій закликала парламентаріїв іноземних держав, парламентські асамблеї і міжнародні організації утриматися від участі в спостереженні за ходом незаконних парламентських виборів в окупованому Росією Криму, а також ні в якому разі не визнавати їх результати.

10 вересня, президент України Петро Порошенко доручив міністру закордонних справ Павлу Клімкіну повідомити владу РФ про неможливість проведення виборів до Держдуми Росії на території України

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram