ГоловнаПолітика

Мельничук розгубився і не знає, що робити, - Парцхаладзе

Заступник київського губернатора спробував пояснити, куди зник екс-голова ОДА.

Мельничук розгубився і не знає, що робити, - Парцхаладзе
Фото: Предоставлено пресс-службой

Екс-голова Київської ОДА Максим Мельничук не виходить на зв'язок, тому що не знає, як правильно діяти.

Про це заступник голови Київської ОДА Лев Парцхаладзе сказав в ексклюзивному коментарі LB.ua.

"Людина просто розгубилася і не знає, що робити. Дай Бог, щоб його адвокат правильно підказав, як діяти. До того ж у Нацполіції проти нього немає прямих звинувачень, є тільки підозра. Він сам зацікавлений у тому, щоб з'явитися і працювати зі слідством", - говорить він.

За словами Парцхаладзе, відставка, зникнення екс-губернатора Київської області Максима Мельничука і затримання його заступника Ігоря Любка - не пов'язані між собою події.

"Ми всі знали, що він написав заяву про відставку. У четвер було рішення Кабміну щодо прохання про відставку. Те, що сталося в п'ятницю, ніяк не пов'язане. Силовики займалися своєю роботою і не узгоджували дії. А заява (про відставку Мельничука, - ред) проходила своєю чергою. Це просто накладка. Нам важко зрозуміти причини, чому він пішов у відставку. Він цього не коментував і навіть заперечував", - розповідає чиновник.

За словами Парцхаладзе, він поки що не розглядав внесення власної кандидатури на конкурс голови Київської обласної державної адміністрації.

"Губернатора буде обрано на конкурсній основі. Конкурс оголошується, є термін подачі, співбесіда. Головою може стати абсолютно невідома, нова людина. Я над висуненням своєї кандидатури ще не замислювався. Тому що процедурно потрібно, щоб Мельничук склав повноваження. Тому поки не буду коментувати", - сказав він.

Нагадаємо, 10 вересня президент Петро Порошенко звільнив голову Київської ОДА Максима Мельничука. 9 вересня його заступника Ігоря Любка затримали під час отримання хабара в розмірі 200 тисяч гривень. Слідство розглядає версію співучасті Максима Мельничука в отриманні грошей. З вечора 10 вересня Мельничук не виходить на зв'язок. Його будинок обшукали й опечатали.

Відзначимо також, що за кілька днів до звільнення Максим Мельничук всіляко заперечував, що подав у відставку. У коментарі LB.ua він сказав, що працює як зазвичай.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram