ГоловнаПолітика

У Каськіва виявилася дорога нерухомість у Панамі

У колишнього українського чиновника є кошти для виплати застави.

У Каськіва виявилася дорога нерухомість у Панамі
Бывший народный депутат Украины, бывший глава Госагентства по инвестициям и управлению нацпроектами Владислав Каськив
Фото: Макс Левин

Колишній голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислав Каськів володіє в Панамі найдорожчою нерухомістю, вартість одного з об'єктів - понад 500 тисяч євро.

Про це в ефірі телеканалу "Еспресо" заявив заступник генерального прокурора України Євген Єнін, обговорюючи можливість внесення Каськівим застави.

За його словами, це стало відомо під час засідання Верховного суду Панами.

"Станом на зараз Каськів перебуває під вартою... Можливість внести заставу в розмірі 600 тис. доларів у нього виникла тільки з 9-ї ранку сьогодні за панамським часом", - зазначив Єнін.

Заступник генпрокурора стверджує, що нерухомість Каськіва в Панамі лише посилить лінію звинувачення, тому що в усіх виникне питання, звідки в пересічного чиновника такі гроші. "Хотів би продемонструвати обережний оптимізм у цій справі, оскільки розгляд клопотання про надання політичного притулку уповільнює процедуру екстрадиції на 6 місяців", - зауважив Єнін.

Нагадаємо, 18 серпня Каськіва затримали на кордоні Коста-Рики, куди він хотів виїхати, і Панами. Україна звернулася до влади Панами про його видачу, рішення про екстрадицію прийматиме суд.

Каськів із 23 грудня 2010-го по 15 березня 2014 року був головою Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України. За даними МВС, під керівництвом Каськіва Держінвестпроект "розпиляв" кілька сотень мільйонів гривень.

Каськіву висунули підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна) і ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу в рамках розгляду справи про розкрадання державних коштів у 2012-2013 роках на 7,5 млн гривень за укладеним Каськівим договором про надання рекламних послуг.

Він перебуває в розшуку, на його майно накладено арешт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram