ГоловнаПолітика

Суд відмовився заарештувати заступника голови Київської ОДА Любка

Чиновника підозрюють в отриманні хабара.

Суд відмовився заарештувати заступника голови Київської ОДА Любка
Игорь Любко
Фото: ru.tsn.ua

Печерський районний суд Києва вирішив не заарештовувати заступника голови Київської ОДА Ігоря Любка і призначив йому запобіжний захід у вигляді застави 1 млн гривень. Гроші потрібно внести протягом п'яти днів.

Про це "Українські новини" повідомило джерело в Генпрокуратурі.

При цьому для другого підозрюваного - начальника управління обладміністрації - суд обрав запобіжний захід у вигляді арешту на 60 днів з можливістю виходу під заставу 1 млн гривень.

Любка підозрюють у тому, що за участю начальника управління департаменту охорони здоров'я Київської обладміністрації Юрія Пуденка він отримав хабар у розмірі 200 тис. гривень від своєї підлеглої.

За версією слідства, Любко отримав інформацію, що керівник обласного департаменту АПК виплатила 15 млн грн фермерам як компенсацію за бюджетною програмою, і зажадав відкату. Після цього чиновниця знайшла собі інше місце роботи, але Любко почав вимагати гроші за підписання розпорядження про звільнення з формулюванням, яке не завадило б подальшому працевлаштуванню.

Чиновник не вважає себе винуватим, але просить голову обладміністрації відсторонити його від виконання обов'язків на час розслідування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram