ГоловнаПолітика

Порошенко привітав танкістів з професійним святом

Свято відзначається кожну другу неділю вересня.

Порошенко привітав танкістів з професійним святом
Фото: Пресс-служба президента

Президент України Петро Порошенко привітав воїнів-танкістів, ветеранів танкових військ, працівників танкобудівної галузі з Днем танкістів. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Порошенко підкреслив, що Україна по праву вважається однією з провідних танкових держав світу, має багаторічну історію становлення та розвитку танкових військ, які, маючи велику вогневу міць й ударну силу, високу маневреність і надійний броньовий захист, є важливою складовою бойового потенціалу Збройних Сил України.

"Продовжуючи славні традиції старших поколінь, воїни-танкісти в ході антитерористичної операції з честю виконують свій конституційний обов'язок, демонструють вірність військовій присязі, професіоналізм і бойову майстерність", - підкреслив Порошенко.

Порошенко відзначив, що нинішнє свято, яке воїни-танкісти зустрічають, міцно тримаючи позиції у східних та південних областях нашої країни, є символом глибокої всенародної поваги до їхньої мужності та героїзму.

Глава держави переконаний, що танкісти і надалі надійно стоятимуть на варті незалежності та територіальної цілісності України і побажав воїнам та їхнім рідним міцного здоров'я, щастя, благополуччя і миру.

З нагоди Дня танкістів президент підписав Указ про відзначення державними нагородами України воїнів-танкістів, які проявили особисту мужність і високий професіоналізм у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України.

Нагадаємо, день танкістів в Україні, згідно з указом президента від 29 серпня 1997 року, відзначається у другу неділю вересня. У Радянському союзі День танкіста також відзначався в ці дати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram