ГоловнаПолітика

Суд відпустив лідера київського осередку "Азова" на поруки (додано фото)

Клопотання прокуратури про арешт відхилено.

Печерський районний суд Києва обрав лідеру київського осередку цивільного корпусу "Азов" Сергію Філімонову (Філя), якого було затримано 9 вересня під час зіткнень під офісом компанії "Київміськбуд", запобіжний захід у вигляді поруки нардепів Олега Петренка та Андрія Білецького.

Таке рішення було оголошено в суботу.

Представник прокуратури попросив заарештувати Філімонова на 60 діб.

Філімонов підозрюється в хуліганстві та завданні тілесних ушкоджень співробітнику поліції. Підозрюваний пояснює цей інцидент непорозумінням: "До мене підійшов чоловік, він дуже був схожий на тітушок. Він мене першим вдарив, і ось у нас виникла така ситуація".

Нагадаємо, "азовці" вранці 9 вересня заблокували вхід в офіс "Київміськбуду". Під час силового розблокування вони застосували проти поліції димові шашки, петарди, сльозогінний газ. У результаті два співробітники поліції отримали тілесні ушкодження і потрапили до лікарні.

Були затримані чотири людини, трьох з них відпустили того ж дня.

За цим фактом розпочато два кримінальних провадження - за хуліганство (ст.296 Кримінального кодексу) і насильство стосовно поліцейських (ст.345 КК).

Конфлікт між "Азовом" і "Київміськбудом" виник через спірну земельну ділянку на Святошинській вулиці Києва, де компанія хоче побудувати багатоповерхівку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram