ГоловнаПолітика

Ситник передбачив проблеми зі справою заступника голови Київської ОДА

Затримання Любка пройшло без детективів НАБУ.

Ситник передбачив проблеми зі справою заступника голови Київської ОДА
Фото: www.slovoidilo.ua

Голова Національного антикорупційного бюро Артем Ситник побоюється, що справа затриманого заступника голови Київської ОДА Ігоря Любка розсиплеться, тому що поліція відмовилася залучити НАБУ до затримання.

Про це він сказав у суботу на брифінгу в Харкові, пише УНІАН.

"Вчора, ви бачили, затримано заступника губернатора Київської області, знову ж поліція не захотіла співпрацювати з тим органом, якому підслідна ця справа (НАБУ), і відповідно цей матеріал реалізувала Генпрокуратура. Знову будуть проблеми з цією справою. Ви бачили це на прикладі справи мера Вишгорода, якого зараз повністю відновлено на посаді, у нього немає попереджувальних заходів, в зв'язку з порушенням правил підслідності, але чомусь правоохоронні органи все одно йдуть на ці порушення", - сказав Ситник.

Нагадаємо, Любка затримали 9 вересня співробітники поліції і прокуратури під час отримання 200 тис. гривень від своєї підлеглої за безперешкодне переведення в інший державний орган. За версією слідства, Любко разом з Мельничуком місяць тому отримали інформацію, що керівник обласного департаменту АПК виплатила 15 млн грн фермерам як компенсацію за бюджетною програмою, та зажадали відкат. Після цього чиновниця знайшла собі інше місце роботи, але Любко почав вимагати гроші за підписання розпорядження про звільнення з формулюванням, яке не завадило б подальшому працевлаштуванню.

Мера Вишгорода Олексія Момота затримали 14 квітня співробітники СБУ і прокуратури. Прокуратура заявила, що разом зі спільниками вимагав від представника будівельної фірми 1 млн євро. Момота було заарештовано, але вийшов під заставу 5 млн гривень. У червні його поновили на посаді мера.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram