ГоловнаПолітика

Посол України передав Австрії ноту з приводу "представництва ЛНР" у Відні

"Обговорювали ситуацію. Перша реакція для мене обнадійлива".

Посол України передав Австрії ноту з приводу "представництва ЛНР" у Відні
Фото: www.yugopolis.ru

Посол України в Австрії Олександр Щерба вручив Міністерству закордонних справ Австрії ноту в зв'язку з появою у Відні т. зв. "представництва ЛНР".

Напередодні з'явилася інформація, що бойовики відкрили у Відні так звані "представництва ЛНР" для "гуманітарної допомоги" й "інформаційно-просвітницької діяльності". Головою організації повинен стати австрійський громадянин Альфред Альмедер.

Щерба стверджує, що Альмедер нічого не знав про свою нову роль. "Це була б гарна комедія Вуді Аллена. Або сюжет для Монті Пайтона. Маловідома людина прокидається, щоб дізнатися, що вона представник якоїсь бананової республіки", - написав посол у фейсбуці.

Проте, він подав ноту в МЗС Австрії. "Був у МЗС Австрії. Передав ноту. Обговорювали ситуацію. Перша реакція для мене обнадійлива. Більше сказати не можу. Будемо говорити докладніше, коли будемо мати офіційну реакцію Австрії", - написав він.

Нагадаємо, що 1 вересня бойовики "ДНР" повідомили про відкриття "представництва" в чеському місті Острава. Але прем'єр-міністр Чехії Богуслав Соботка особисто пообіцяв, що ні "ДНР", ні "ЛНР" не зможуть відкрити свої представництва в його країні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram