ГоловнаПолітика

Заступник голови Київської ОДА попався на хабарі у ₴200 тис.

Ігор Любко вимагав від підлеглої частину "відкату", який вона отримала.

Заступника голови Київської ОДА Ігора Любка затримано на хабарі у розмірі 200 тис. грн.

Про це міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив у Facebook.

"09.09.2016 працівниками Департаменту захисту економіки Національної поліції України спільно з ГПУ затримано заступника голови Київської облдержадміністрації Любка Ігора Віталійовича, який через посередника Пуденка Юрія Владиславовича - начальника управління Департаменту охорони здоров'я Київської ОДА вимагав та отримав неправомірну вигоду в розмірі 200 тис. грн. від своєї підлеглої за безперешкодне переведення до іншого державного органу", - написав Аваков

За версією слідства, він та губернатор Мельничук місяць тому отримали непідтверджену інформацію про те, що керівник департаменту АПК області виплатив суму в розмірі 15 млн грн фермерам як компенсацію за бюджетною програмою.

"Оскільки по їхньому розумінню така сума без відкату виплачена бути не могла, почали вимагати частину коштів, які начебто отримала зазначена керівниця департаменту, погрожуючи звільненням", - зазначив Аваков.

За його словами, після цього зазначена керівник департаменту знайшла інше місце роботи. Після цього, за даними міністра внутрішніх справ, Любко за погодженням з губернатором, вимагав зазначену суму за підписання розпорядження про звільнення з формулюванням, яке не завадило б подальшому працевлаштуванню.

Зараз відбуваються обшуки за місцем роботи та проживання фігурантів цієї справи.

Як повідомлялося 7 вересня, за хабар затримано заступника директора "Запоріжжяобленерго", який разом із посередником вимагав 250 тисяч гривень від підприємця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram