ГоловнаПолітика

Комітет Ради пропонує заборонити фотографувати диких тварин

Каратимуть порушників штрафом.

Комітет Ради пропонує заборонити фотографувати диких тварин

Комітет Верховної Ради з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи рекомендує парламенту заборонити фотографувати диких тварин у містах і населених пунктах, окрім зоопарків, дельфінаріїв, цирків і виставок.

Про це повідомляють на сайті парламенту.

Законопроект №4964 про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо посилення заходів боротьби з порушеннями екологічного законодавства) пропонує збільшити розмір штрафу, передбачений санкціями ч. 1 і 2 ст. 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КпАП), за порушення правил використання об'єктів тваринного світу та заборонити комерційну фотозйомку диких тварин.

Стягнення для посадових осіб за порушення правил використання об'єктів тваринного світу пропонують залишити без змін.

"Отже, в разі затвердження законопроекту громадяни нестимуть більш сувору відповідальність за вчинення того ж правопорушення, ніж посадові особи", - йдеться в повідомленні.

Члени Комітету також висловили інші зауваження до документа й одночасно впевненість у тому, що недоліки законопроекту можуть бути усунені під час його підготовки в комітеті до другого читання.

Нагадаємо, в серпні в приватному зоопарку під Києвом народилися п'ятеро білих левенят.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram