ГоловнаПолітика

Порошенко поговорив з Меркель про обстріли на Донбасі

Сторони домовилися активізувати зусилля в рамках Контактної групи.

Порошенко поговорив з Меркель про обстріли на Донбасі
Фото: dyvys.in

Президент Петро Порошенко провів телефонну розмову з канцлером Німеччини Анґелою Меркель, під час якої сторони обговорили ситуацію з безпекою на Донбасі.

Про це повідомляють на сайті президента.

Порошенко висловив стурбованість у зв'язку з провокаціями з боку проросійських бойовиків, у тому числі щодо застосування ними важкого озброєння, незважаючи на оголошення режиму припинення вогню з 1 вересня.

Сторони домовилися активізувати дипломатичні зусилля в рамках Тристоронньої контактної групи і "нормандського формату" з метою виконання частини Мінських домовленостей.

Президент подякував німецькій і французькій сторонам за принципову позицію щодо здійснення тиску на Росію до повного відновлення суверенітету і територіальної цілісності України. Відзначають, що, за дорученням президента Франції, в розмові також узяв участь його дипломатичний радник.

Співрозмовники також наголосили на важливості звільнення всіх заручників, у тому числі тих, кого незаконно утримують на території Росії.

Нагадаємо, з 1 вересня на Донбасі почалося нове перемир'я, в результаті якого вперше з початку травня на більшій частині Донецької та Луганської областей переважає відносний спокій. За даними ОБСЄ, кількість обстрілів зменшилася на 90%.

Однак у четвер українські війська зазнали втрат біля Мар'їнки: один військовий загинув і двоє були поранені. Також уперше з початку нового перемир'я бойовики почали застосовувати ствольну артилерію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram