ГоловнаПолітика

Сюмар: Мінінформації має відзвітувати на комітеті, як захищає інформпростір

У нардепа від НФ виникли запитання до міністерства.

Сюмар: Мінінформації має відзвітувати на комітеті, як захищає інформпростір
Фото: nfront.org.ua

Міністерство інформаційної політики України повинно, перш за все, виконувати свою роботу із захисту українського інформаційного простору, а не перекладати відповідальність на Верховну Раду.

Про це заявила голова Комітету ВР з питань свободи слова та інформаційної політики, заступниця керівника фракції "Народний фронт" Вікторія Сюмар, коментуючи виступ першого заступника міністра інформаційної політики Еміне Джапарової під час Години запитань до Уряду.

Вікторія Сюмар наголосила, що після почутої відповіді пані Джапарової про аналіз листування російської пропагандистки Марії Столярової в неї виникло "дуже багато запитань про професійний рівень нашого Уряду".

"Пані Джапарова розповідала нам безпосередньо тут, як повинні діяти народні депутати і які закони вони повинні приймати, щоб влада могла виконувати свої зобов’язання щодо захисту українського інформаційного простору", - обурилася вона.

"Так от, пані Джапаровій я можу розказати шлях, як може діяти сьогодні влада. Сьогодні Міністерство інформполітики, яке ми з вами створили і на яке ми виділяємо гроші, має просто робити свою роботу: відповідний моніторинг і відповідну експертизу. Далі йти до суду, і суд має всі можливості сьогодні застосовувати заходи проти тих ЗМІ, які сьогодні розпалюють міжнаціональну ворожнечу, пропагують війну, розпалюють конфлікти тут всередині", - сказала Вікторія Сюмар.

"Замість цього перший заступник міністра інформполітики розказує, що нам треба прийняти закони, аби вони могли забирати ліцензії! Відверто кажучи, такий професійний рівень дуже серйозно турбує. У мене є дуже багато питань, чим сьогодні займається міністерство інформполітики", - наголосила Сюмар. Крім того, вона закликала Міністерство інформполітики відзвітувати на засіданні Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики про заходи, вжиті для захисту українського інформаційного простору. 

"Нагадую, колеги, що реальна безпека починається з того, що в нас у головах, а це інформаційна безпека передусім", - резюмувала заступник голови фракції "Народний фронт".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram