ГоловнаПолітика

Аваков: "Інтер" критикує винятково "Народний фронт", але не БПП, не людей Президента

Голова МВС допускає наявність "договорняків".

Аваков: "Інтер" критикує винятково "Народний фронт", але не БПП, не людей Президента
Фото: 24tv.ua

Народний депутат від "Опозиційного блоку" Сергій Льовочкін другий рік уникає примусового приведення на допит у справі про вбивство його колишнього однопартійця Олега Калашнікова через конформістськи налаштоване суспільство і політикум.

Таку думку в інтерв'ю програмі "Лівий берег з Сонею Кошкіною" висловив голова МВС Арсен Аваков.

"Подивіться на політику телеканалу «Інтер». Він критикує винятково партію «Народний фронт», винятково цей спектр проукраїнських сил, і ні слова не говорить про президентську партію або про людей, які мають стосунок до Президента. Це очевидні речі. Варто називати кішку кішкою", - зазначив Аваков.

"Я не заявляю, що Президент Порошенко домовився з Льовочкіним. Я цього не стверджую і не хочу стверджувати. Навіть вірити в це не хочу! Але я не можу собі пояснити, чому переважна більшість політикуму, що перемогло в революції, вважає за можливе миритися з таким суб'єктом, як Льовочкін. Позиція «договорняків», яка в нас традиційно перемагає, - це неправильно. Я можу бути тисячу разів неправий у чомусь або схильний до критики, обструкції, усунутий з посади - це право суспільства, але таке ж право суспільство має на об'єктивну оцінку діяльності Льовочкіна. Людина, яка вже років 20 не займається бізнесом, має віллу у Франції за 40 млн євро. Ще один будинок добудовує в Конча-Заспі - на острові, що його отримав разом із членами сім'ї за дивних обставин".

За цим фактом порушено кримінальну справу і МВС зажадало її у Головного слідчого управління.

"З цього приводу є кримінальна справа, ми зажадали її в Головному слідчому управлінні, будемо розбиратися, принципово. А він (Льовочкін, - С.К.) буде кричати про зведення рахунків. Хоча я свою позицію не приховую і ніколи не приховував: Льовочкін був головною проблемою під час революції, на жаль, і зараз відіграє таку саму роль", - додав міністр, маючи на увазі антиукраїнську політику телеканалу "Інтер". На його думку, саме позиція каналу спровокувала протест проти його діяльності в Україні.

"Якщо ви сидите в центрі Києва і виступаєте з антиукраїнськими гаслами, то це не свобода слова, це - диверсія проти країни. І такі люди заслуговують на покарання. Якщо в нас немає покарання для таких людей - ми незріле суспільство. Нам потрібно виробити механізм, при якому в нас не було б таких провокативних ситуацій", - резюмував Аваков.

Докладніше читайте в повній версії інтерв'ю "Арсен Аваков: «Наша політика – квінтесенція фриків і фейків. Але народ не дурний»"

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram