ГоловнаПолітика

Бойовики на Донбасі запускають систему для виявлення неугодних, - Айвазовська

Під "праймерИз" напередодні "виборів" 6 листопада утворюються виборчі комісії.

Бойовики на Донбасі запускають систему для виявлення неугодних, - Айвазовська
Фото: obozrevatel.com

За допомогою системи реєстрації виборців і формування списків на окупованих територіях Донбасу бойовики планують визначити коло прихильників і тих, кого потім переслідувати.

Про це заявила представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ольга Айвазовська.

"Система реєстрації виборців і формування списків свідчить про намір виявити коло прихильників, груп виборців, які стануть базовими в майбутньому. Решта можуть зазнавати погроз, залякувань, переслідувань", - написала вона у фейсбуці.

Крім того, зі слів Айвазовської, під "праймериз" утворюють виборчі комісії, формують одномандатні мажоритарні виборчі округи, застосовують ценз осідлості для кандидатів тощо.

"Хоча зі слів опонентів-переговорників, цей акт не стосується виборів (так-так!), ми усвідомлюємо досить вагомі наслідки, які їх організація принесе переговорному процесу", - відзначила вона.

Айвазовська додала, що в друкованій пресі окупованих територій "мова йде про те, що лише кандидати, які пройдуть праймериз, зможуть висуватися на позачергових виборах".

Нагадаємо, на думку Айвазовської, бойовики і Російська Федерація свідомо зривають переговори запуском так званих праймериз перед місцевими виборами.

Як повідомлялося, "ДНР" і "ЛНР" погодилися скасувати "вибори", призначені на 18 жовтня і 1 листопада 2015 року, після зустрічі "нормандської четвірки" в Парижі. Спершу Захарченко переніс вибори на 20 березня, однак через день переніс дату виборів на 20 квітня 2016 року. Пізніше голосування перенесли на 24 липня.

24 липня "ДНР" і "ЛНР" перенесли "вибори місцевих голів" з 24 липня на 6 листопада 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram