ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві відбулися сутички на будмайданчику "Київміськбуду" (оновлено)

Виникла пожежа, лунали вибухи.

У Києві у Святошинському провулку другий день триває протистояння між місцевими жителями і забудовником, який збирається звести багатоповерхівку на ділянці, яку зараз використовують як парковку. Люди намагаються повернути своє майно - заблоковані на захопленій парковці особисті автомобілі.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, ввечері на ділянці, де залишилися автомобілі, виникла пожежа, лунали вибухи. Пожежники, які приїхали на виклик, намагалися зрізати ворота, але представник поліції заборонив їм це зробити.

Фото: Макс Требухов

Поліція почала затримувати людей, які виступили проти "тітушок". При цьому за два дні протистояння не затримано жодного представника забудовника.

Тим часом у відділі комунікації ГУНП Києва стверджують, що у вівторок увечері у Святошинському районі конфлікт виник між групою осіб (100-150 осіб) у камуфляжі і представниками забудовника. У хід пішли каменюки, петарди і вибухові пакети. Горіли шини.

Фото: Макс Требухов

На місці між сторонами конфлікту були правоохоронці, які намагалися врегулювати ситуацію та не допустити ескалації конфлікту і тяжких наслідків. Чергували пожежники і бригади "швидкої". "Інформація про потерпілих уточнюється", - написала у фейсбуці начальник відділу комунікації поліції Києва Оксана Блищик.

Поліція залучила нацгвардійців зі щитами для охорони паркана від людей, які намагалися повернути свої машини із захопленої парковки. Місцевих жителів і журналістів відтіснили від огорожі.

При цьому з понеділка Святошинське управління поліції розслідує два кримінальні провадження, пов'язані з подіями на цьому будівництві - за ч.2 ст.296 (хуліганство) і ч.1 ст.279 (блокування вулиці).

Оновлення. Канал 112 зі слів начальника Управління патрульної поліції Києва Юрія Зозулі пише, що на місці конфлікту затримали близько 30 осіб. Під час поверхневого огляду в декого виявили газові балончики.

Фото: Макс Требухов

"У людей дійсно зі собою були газові балончики. Усі ці речі вилучаються. Ведуться слідчі дії, допитуються люди, які всередині [будмайданчика], нібито представники забудовника. А за результатами цих слідчих дій зможемо вже говорити більш детально", - розповів Зозуля.

Нагадаємо, 5 вересня в Києві невідомі побили місцевих жителів через спірну територію у Святошинському провулку, де "Київміськбуд" має намір звести 25-поверховий будинок на одну секцію.

Компанія зазначає, що 2014 року Київська міська рада відвела спірну ділянку для будівництва житлового будинку з вбудованими нежитловими приміщеннями. 20 березня 2015 року був укладений договір оренди терміном на три роки, а 4 вересня 2015 року Держархбудінспекція видала дозвіл на будівництво.

Однак спроби почати будівництво спровокували невдоволення місцевих жителів. За їхніми словами, на цій земельній ділянці мав бути дитячий садок.

Зараз місцеві жителі паркують там свої машини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram