ГоловнаПолітика

Грем Філіпс засвітився біля КПП на в'їзді до Криму

"На жаль, Грем Філіпс так і не перетнув адмінмежу".

Грем Філіпс засвітився біля КПП на в'їзді до Криму

Британський блогер Грем Філіпс, який підтримує бойовиків на Донбасі і висвітлював події для російських телеканалів, у вівторок вранці влаштував зйомку біля контрольно-пропускного пункту "Каланчак" при в'їзді до Криму.

Як повідомляє прес-служба Держприкордонслужби Україны, британець перебував на окупованій території зі супроводом.

"Журналіст-провокатор, задавав подорожуючим, які прямували до Криму, питання: «Крим – це Росія?» Крім того, ці ж слова він  вигукував і в бік українських прикордонників. Намагався спровокувати військовослужбовців, задаючи питання щодо окупованого Криму. На жаль, Грем Філіпс так і не перетнув адмінмежу, в якийсь момент помилково зауваживши, що «…він не ідіот», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що Грем Філліпс є позаштатним співробітником російського каналу Russia Today, а також до березня 2015 року працював для телеканалу міноборони РФ "Звезда". Він знімає провокаційні матеріали про події, в яких сам же і бере участь, про війну на сході України. У своїх репортажах Філіпс називає українську сторону "фашистами" та "київською хунтою", що збігається з тезами офіційних російських ЗМІ.

21 грудня 2015 року ватажок терористичної організації "ЛНР" Ігор Плотницький нагородив Грема Філіпса медаллю "За заслуги" II ступеня.

З України його депортували у липні 2014 року. В березні 2016 року Філіпса також вислали з Латвії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram