ГоловнаПолітика

Рада прийняла законопроект про гуманізацію порядку утримання ув'язнених

Засудженим надали можливість тримати тварин.

Рада прийняла законопроект про гуманізацію порядку утримання ув'язнених
Фото: telegraf.com.ua

Верховна Рада на вечірньому засіданні в четвер 235 голосами прийняла законопроект №2252а про гуманізацію порядку і умов виконання покарань.

Він надає, зокрема, засудженим жінкам право вимагати, щоб медичний огляд проводився лікарем-жінкою; вводить відповідальність аж до кримінальної для тюремних медиків за розголошення лікарської таємниці; забороняє примусове годування без дозволу суду, навіть коли у лікаря є побоювання за життя засудженого; дозволяє курити в дисциплінарних ізоляторах, карцерах та одиночних камерах; дозволяє тримати тварин за умови дозволу адміністрації установи.

У той же час до другого читання з проекту було усунено поправки, які дозволяли засудженим використовувати жаргонні слова і робити татуювання. Також забрали норму про те, що жінкам-ув'язненим дозволяються короткострокові побачення з дітьми без обов'язкової присутності представника колонії.

Нагадаємо, що Верховна Рада також зобов'язала Міністерство юстиції утримувати засуджених в колонії, яка розташована найближче до місця їхнього проживання чи до місця постійного проживання їхніх родичів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram