ГоловнаПолітика

Рада зняла недоторканність із судді Чауса

Підозрюваний у хабарництві суддя переховується від правосуддя.

Рада зняла недоторканність із судді Чауса
Николай Чаус
Фото: podrobrosti.ua

Верховна Рада у вівторок зняла недоторканність із судді Дніпровського райсуду Києва Миколи Чауса, якого спіймали на отриманні $150 тис. хабара.

Затримання судді підтримав 281 депутат, арешт - 279 депутатів.

Детективи НАБУ встановили, що у 2015-2016 роках Чаус неодноразово вимагав хабар у розмірі 100 тис. доларів, а згодом - 150 тис. доларів, за винесення певного судового рішення.

9 серпня 2016 року о 17:00 він зустрівся з хабародавцем біля входу до Палацу підводних видів спорту в Києві (розташований через дорогу від Дніпровського суду). Отримавши поліетиленовий пакет з 150 тис. доларів, суддя поїхав у бік озера Малинівка до садового товариства "Приозерне", на березі якого розділив гроші на дві частини. 80 тис. доларів він засунув у дволітрову скляну банку і закопав на земельній ділянці, між проїжджою частиною і парканом, а 70 тис. доларів залишив у скляній банці 1,85 літра в автомобілі Toyota Land Cruiser Prado, в якому приїхав.

Того самого дня близько 18:30 Чаус, виконуючи досягнуті домовленості, ухвалив вирок у кримінальному провадженні й призначив підсудному умовне покарання.

Нагадаємо, Чауса не затримали через його суддівський імунітет, і він

устиг утекти в Крим, окупований Росією.

Суддя відомий тим, що ухвалив рішення про скасування розшуку Юрія Іванющенка. Також він вів справу Геннадія Корбана.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram