ГоловнаПолітика

Порошенко виключив можливість миру в обмін на території

"Крим є, Крим був і Крим буде українським".

Порошенко виключив можливість миру в обмін на території
Фото: Пресс-служба Порошенко

Президент Петро Порошенко виключив можливість миру на Донбасі в обмін на території, наприклад Крим.

Про це він сказав, виступаючи з посланням до парламенту про внутрішнє і зовнішнє становище України.

"Частина українських політиків атакує "нормандський формат" і "мінський процес" насправді тому, що і "Нормандія", і "Мінськ" відкривають реальний шлях для повернення Донбасу і є єдиним інструментом, щоб цього досягти. А виявляється, не всі тут цього хочуть. Тому що вони там інші, вони якось не так голосуватимуть, виберуть не тих, будуть тягнути на Схід, а нам на Захід. Зрозуміло, що вголос це ніхто не артикулює, але це читається між рядків", - заявив Порошенко.

"Для мене ця філософія є неприйнятною. І я скажу її апологетам так само коротко: по-вашому не буде. Фантазії про мир в обмін на території абсолютно ілюзорні. З таким підходом не буде ні миру, ні території, а тільки ганьба і вічний конфлікт", - сказав він.

Президент заявив, що буде боротися за повернення територіальної цілісності України в межах 1991 року.

"Заява Путіна про те, що питання Криму закрите - це його мрії. Крим є, Крим був і Крим буде українським. І жодної іншої розмови не буде", - сказав Порошенко.

Військового вирішення конфлікту не буде, оскільки потенціал української армії - оборонний, а бойовики окопалися на найбільш урбанізованих територіях України. Порошенко заявив, що Україна буде домагатися припинення бойових дій і повернення територій політично-дипломатичним шляхом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram