ГоловнаПолітика

Порошенко подякував США за нові санкції проти Росії

"Росія повинна відчути ціну за грубе порушення міжнародного правопорядку".

Порошенко подякував США за нові санкції проти Росії
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко подякував США за нові санкції проти Росії.

"Ще 37 фізичних осіб і компаній, причетних до російської агресії проти України й окупації Криму - під санкціями. Щиро вдячний американським партнерам за цей важливий крок солідарності з Україною. Росія як держава-агресор повинна відчути ціну за грубе порушення міжнародного правопорядку - окупацію чужої території, розв'язання гібридної війни в центрі Європи і вбивство тисяч невинних людей", - йдеться у фейсбуці Президента.

Нагадаємо, що США ввели нові санкції, щоб підштовхнути Росію до виконання Мінських угод, а також продемонструвати солідарність із санкціями Європейського Союзу.

"Це зроблено для запобігання спробам обійти наявні санкції, посилити їхнє застосування та надати додаткову інформацію для дотримання санкцій приватним сектором. Цей крок також показує, що Сполучені Штати продовжують пов'язувати санкції з повним виконанням Мінських угод Росією і з припиненням окупації Криму, а також показує нашу солідарність з рішенням Європейського Союзу продовжити свої секторальні санкції до 31 січня 2017 року», - повідомив напередодні на щоденному брифінгу в Державному департаменті США його офіційний представник Джон Кірбі.

1 вересня США оголосили про введення санкцій проти 17 кримських і донецьких сепаратистів, азаровського "Комітету порятунку України", а також 19 російських і кримських компаній.

Для "ефективнішої реалізації санкцій" також вказано великий список "дочок" Банку Москви, Газпромбанку і "Газпрому", які разом з материнськими компаніями підпадають під секторальні санкції. Всупереч повідомленнями багатьох ЗМІ, ці "дочки" і раніше потрапляли під санкції, просто зараз їхні назви оформлено в перелік для зручності приватного бізнесу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram