ГоловнаПолітика

Студентам залишать стипендії, - заступник міністра

Перегляду потребує алгоритм виплат.

Студентам залишать стипендії, - заступник міністра
Фото: http://www.facenews.ua

Студентам не скасують виплату стипендій. Про це заступник міністра освіти і науки Володимир Ковтунець заявив в ефірі Громадського.

"Стипендії будуть. Зміни повинні бути плавними для того, щоб не погіршувати різко становище тих, хто зараз навчається", - сказав він.

За словами заступника міністра, алгоритм виплат потребує перегляду.

"Кошти повинні розподілятися раціонально. Але і 800 гривень - це дуже мало. Не платити всім і мінімум, а платити більше і тим, хто її потребує. Люди прийшли вчитися, знаючи, що вони будуть отримувати стипендію, і вони повинні її отримувати", - сказав Ковтунець.

Також стипендії повинні отримувати всі, чий бал не нижчий за середній.

"Студентів, які сумлінно вчаться і отримують оцінки не нижчі, ніж "добре", треба підтримати, особливо, якщо доходи сім'ї невеликі. І я не кажу про малозабезпечених. Я говорю про середньостатистичну сім'ю. Треба підтримати студентів, які навчаються за спеціальностями, які не є поки що престижними: вчителі, фізики, математики", - заявив заступник міністра.

Нагадаємо, Міносвіти підтвердило перехід на нову систему виплати стипендій студентам з 2017 року. Пропонують розділити стипендії на соціальні та академічні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram