ГоловнаПолітика

Обвинувачені у справі "Хізб ут-Тахріру" виступили з останнім словом

Очікують, що суд оголосить вирок 7 вересня.

Обвинувачені у справі "Хізб ут-Тахріру" виступили з останнім словом
Фото: novoross.info

На засіданні суду в середу, 31 серпня, четверо кримських мусульман, яких звинувачують у зв'язках із "Хізб ут-Тахріром": Руслан Зейтуллаєв, Рустем Ваїтов, Нурі Примов і Ферат Сайфуллаєв, - виступили в суді з останнім словом.

Про це повідомляє Крим.Реалії.

Севастополець Руслан Зейтуллаєв, якого російська влада називає організатором осередку "Хізб ут-Тахріру", закликав суд прийняти справедливе рішення. Він наголосив, що рішення стосовно всіх чотирьох кримських мусульман було прийнято до того, як їх етапували в Ростов.

Адвокат Еміль Курбедінов назвав абсурдною версію слідства і вказав на відсутність доказів за звинуваченням кримчан.

Російський прокурор попросив для Руслана Зейтуллаєва як "організатора" 17 років колонії суворого режиму, для Рустема Ваїтова та Нурі Примова - по сім років виправної колонії загального режиму, Ферата Сайфуллаєва - вісім років також у виправній колонії загального режиму.

Як очікують, Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону, де з 1 червня слухають справу кримських мусульман за звинуваченням їх у зв'язках з "Хізб ут-Тахріром", оголосить вирок 7 вересня. Засідання орієнтовно заплановане на 10:00.

Суд над Русланом Зейтуллаєвим, Рустемом Ваїтовим, Нурі Примовим і Фератом Сайфуллаєвим почався в червні. Їх заарештували взимку 2015 року в Севастополі і звинувачують в участі в ісламській організації "Хізб ут-Тахрір". У травні їм продовжили арешт до жовтня.

Представники міжнародної ісламської політичної організації "Хізб ут-Тахрір" називають своєю місією об'єднання всіх мусульманських країн в ісламському халіфаті, але вони відкидають терористичні методи досягнення цього і кажуть, що їх несправедливо переслідують у Росії.

Верховний суд Росії заборонив "Хізб ут-Тахрір" у 2003 році, включивши в список 15 об'єднань, названих "терористичними".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram