ГоловнаПолітика

ЄС має намір виділити Україні 6 млн євро на новий проект з реформування поліції

Пілотний проект запустять у Києві, Харкові та Львові.

ЄС має намір виділити Україні 6 млн євро на новий проект з реформування поліції
Фото: nikvesti.com

Міністерство внутрішніх справ і Європейський Союз запустять новий проект з реформування поліції. Очікуваний розмір допомоги становитиме близько шести мільйонів євро, інформує прес-служба МВС.

Проект складатиметься з двох частин: перша - це концепція community policing (взаємодія поліції з суспільством). Друга частина - це сrowd control (забезпечення громадського порядку).

"Ми готові до практичної реалізації цих ідей, готові представити нашу команду в цій роботі. Головний партнер - поліція Швеції, крім того, будуть залучені фахівці з Данії", - заявив голова Консультативної місії Європейського Союзу Кястутис Ланчінскас.

За словами голови МВС України Арсена Авакова, реалізація проекту повинна забезпечити більш ефективну роботу поліції і сприяти підвищенню рівня довіри населення до поліції.

"Ми плануємо почати цю роботу в трьох регіонах: Київ, Львів і Харків. Я зацікавлений, щоб пілотні проекти були максимально успішними. Ми робимо системні кроки і для нас ці питання є принциповими", - заявив Аваков.

Він додав, що паралельно в цих пілотних регіонах буде здійснюватися реформа поліції і системи ізоляторів тимчасового утримання злочинців.

Планується створення спеціального поліцейського загону, діяльність якого базуватиметься на принципі деескалації напруження під час масових заходів.

"Це буде нове немілітаризований поліцейський підрозділ для забезпечення громадського порядку", - зазначив Аваков.

Як повідомляли в червні, місія Європейського Союзу високо оцінила процес переатестації в Національній поліції України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram