ГоловнаПолітика

Гройсман: Україна і Польща мають непросте минуле і дружнє майбутнє

Прем'єр зустрівся з послом Польщі напередодні завершення його місії в Україні.

Гройсман: Україна і Польща мають непросте минуле і дружнє майбутнє

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман провів зустріч з надзвичайним і повноважним послом Польщі Генриком Літвіном напередодні закінчення його дипломатичної місії в Україні. Про це повідомляється на сайті Кабміну.

Прем'єр наголосив на стратегічному значенні міждержавних відносин між країнами. Він також наголосив на підтримці Польщі в проведенні реформ в Україні, зокрема щодо децентралізації влади.

"Є певні виклики, які ми повинні подолати, є питання, на які ми повинні дати відповідь, але дуже важливо, щоб питання і відповіді, які ми будемо давати один одному, нас зближували, а не роз'єднували. Тому що Польща і Україна - дуже близькі, дружні держави, які мають спільне минуле, непросте минуле, які мають дуже хороше сьогодення і повинні отримати загальне і дружнє майбутнє", - зауважив Гройсман.

Він пообіцяв докласти всіх зусиль, щоб ці двосторонні відносини були на високому рівні. Крім того, Гройсман наголосив на важливості участі президента Польщі Анджея Дуди в урочистостях з нагоди 25-ї річниці Незалежності України.

Своєю чергою посол подякував Гройсманові за співпрацю і відзначив зусилля українського уряду в розвитку відносин між країнами.

"З початком роботи вашого уряду ми помітили дуже швидке зростання активності міжміністерських контактів. Робота вашого уряду показує, що є велика зацікавленість у двосторонніх контактах, і з нашого боку також відкрилися нові можливості. Переконаний, що це буде успішно розвиватися", - зазначив Генрик Літвін.

Нагадаємо, 24 серпня президенти України і Польщі підписали спільну декларацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram