ГоловнаПолітика

Керівник Харківської ОДА представила план з розвитку області до 2020 року

"Ми продовжимо працювати в тому ж форматі і тому ж темпі", - зазначила Світлична.

Керівник Харківської ОДА представила план з розвитку області до 2020 року
Юлия Светличная
Фото: сайт ХОДА

Тимчасово виконувач обов'язків голови Харківської ОДА Юлія Світлична провела перший захід на посаді керівника регіону - колегію обладміністрації.

Як повідомляє прес-служба ОДА, на колегії підведено підсумки розвитку регіону за перше півріччя 2016 року і визначено завдання на найближчий час.

"Ми продовжимо працювати в тому ж форматі і тому ж темпі, в якому працювали останні два роки. У нас є план розвитку області до 2020 року, і ми продовжуємо його реалізовувати", - зауважила Світлична.

Серед пріоритетів розвитку регіону - протидія загрозі тероризму, забезпечення продовольчої безпеки, розвиток промисловості та залучення іноземних інвестицій.

"Ми продовжуємо активно шукати нові ринки і розвивати міжнародні зв'язки. Поступово нарощуємо товарообіг Харківської області з Євросоюзом. Зокрема за перше півріччя 2016-го поставки машинобудівної продукції в країни ЄС зросли майже в 2,5 рази. На 53% збільшився товарний експорт у США. У харківських підприємств є можливість вільно знаходити партнерів в Америці завдяки офісу у Вашингтоні. Ми розвиваємо зв'язки з Китаєм, і китайська делегація братиме участь у Міжнародному економічному форумі, який пройде в Харкові у вересні. Також сподіваємося, що форум сприятиме появі нових ринків збуту", - розповіла керівник області.

Світлична також акцентувала увагу на ситуації в сфері продовольчої безпеки регіону. Зокрема, вона зазначила, що хороший урожай 2016 року подає впевненість у тому, що ціни на соціальні сорти хліба і крупи не будуть рости, і попередила керівників підприємств про відповідальність за спроби необґрунтованого підвищення цін.

Ще однією важливою сферою, за словами Світличної, є охорона здоров'я. Зокрема, в регіоні продовжать вирішувати питання медобслуговування переселенців і домагатися збільшення обсягів фінансування лікування пацієнтів з хронічними і рідкісними захворюваннями, проведення імунопрофілактики, зміцнення матеріально-технічної бази установ.

"Головний висновок, який можна зробити на підставі аналізу вже наявних показників соціально-економічного розвитку Харківської області за I перше півріччя 2016 року, вказує на те, що нам вдається не тільки тримати ситуацію під контролем, але і закласти основу для подальшого розвитку економіки", - наголосила Світлична.

Нагадаємо, 32-річна Юлія Світлична була призначена тимчасово виконувачем обов'язків голови Харківської ОДА. Відповідний указ 29 серпня підписав президент Петро Порошенко. До цього Світлична була першим заступником голови ОДА Ігоря Райніна, який пішов на підвищення - його призначено головою Адміністрації президента.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram