ГоловнаПолітика

ГПУ завершила розслідування справи Лавриновича

Екс-міністру пригадали контракт з американською фірмою.

ГПУ завершила розслідування справи Лавриновича
Александр Лавринович
Фото: Макс Левин

Департамент спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури завершив розслідування в кримінальному провадженні проти колишнього міністра юстиції Олександра Лавриновича.

Як повідомляють на сайті ГПУ, підозрюваними в справі також є колишній заступник Лавриновича й екс-директор департаменту планово-фінансової діяльності, бухгалтерського обліку та звітності - головний бухгалтер Міністерства юстиції.

Фігурантам справи інкриміновано розтрату бюджетних коштів на загальну суму 8,5 млн грн (на той час 1,1 млн доларів) під час "безпідставної та незаконної" закупівлі Мін'юстом послуг юридичної фірми Skadden, Arps, Slate, Meagher&Flom LLР and Affiliates (США). Ця компанія повинна була надати правову допомогу при підготовці до розгляду справи "Тимошенко проти України" в Європейському суді з прав людини. Кримінальне провадження розслідували за ч. 5 ст. 191 (розтрата майна в особливо великих розмірах) та ч. 1 ст. 366 КК України (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Підозрюваним та їхнім захисникам повідомили про закінчення досудового розслідування і відкрили матеріали кримінального провадження для ознайомлення.

Нагадаємо, підозру Лавриновичу в цій справі висунули понад рік тому. Суд обрав екс-міністру запобіжний захід у вигляді застави, і він її сплатив. Напередодні слідчі вручили Лавриновичу оновлену підозру в цій справі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram