ГоловнаПолітика

Розпочав роботу міжвідомчий центр боротьби з корупцією на митниці

Перші десять мобільних груп виїжджають у регіони.

Розпочав роботу міжвідомчий центр боротьби з корупцією на митниці
Фото: Надано автором

29 серпня при Міністерстві фінансів почав роботу Міжвідомчий цільовий центр, створений з метою подолання корупції на митниці.

До нової структури увійшли представники Державної фіскальної служби, Держприкордонслужби та Нацполіції, повідомляють на сайті Мінфіну.

На початку вересня перші десять мобільних груп виїдуть у Київську, Львівську, Одеську, Закарпатську та Волинську області. Пізніше ще десять груп почнуть роботу в прикордонних зонах.

Для зменшення корупційних ризиків буде використовуватися принцип ротації кадрів, тобто склад мобільної групи буде щомісяця змінюватися з дотриманням певної кількості представників різних структур (від ДФС - двоє людей, від Прикордонної служби та Національної поліції - по одному).

Нагадаємо, створення структури для контролю роботи митниці прем'єр Володимир Гройсман анонсував ще в травні. Цей орган прем'єр охрестив "чорною сотнею".

Міжвідомчий цільовий центр буде займатися постійною координацією дій 20 спільних мобільних груп із запобігання та виявлення порушень законодавства з питань державної митної справи.

До складу Центру увійдуть представники Державної фіскальної служби, Державної прикордонної служби та Національної поліції.

Аналітична група в складі Центру проводитиме аналітико-пошукову роботу з метою виявлення ризикових операцій у зоні діяльності митниць і передаватиме інформацію

Мобільні групи будуть діяти в цілодобовому режимі по всій території України та виїжджатимуть за орієнтуваннями, наданими аналітичними групами, для оперативного реагування на правопорушення.

Таргетинг-центр і мобільні групи запобігатимуть корупційним проявам (як митними органами, так і бізнесом), сприятимуть боротьбі з контрабандою, а також підвищать прозорість і ефективність митного й інших видів контролю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram