ГоловнаПолітика

Помазанов: Капліна слід допитати у справі про злочини проти Майдану

Депутат назвав свого колегу "Попандопуло української політики".

Помазанов: Капліна слід допитати у справі про злочини проти Майдану
Фото: nfront.org.ua

Нардепа Сергія Капліна слід допитати у справі злочинів проти Майдану і притягнути до відповідальності за зв'язки з "бандою" Януковича. Про це заявив народний депутат від фракції "Народний фронт" Андрій Помазанов, пише РБК-Україна.

За його словами, в політичних і журналістських колах давно обговорюється інформація про те, що кримінальне оточення Януковича після втечі в Росію залишило в Україні "смотрящих" за своїми бізнесовими структурами. "Утікали в Росію поспіхом. Бізнес кидали в руки вчорашніх денщиків, які в один момент зі звичайних придворних блазнів перетворилися на розпорядників серйозних ресурсів", - заявив народний депутат.

Помазанов висловив переконання, що "саме так народився медійний персонаж Сергій Каплін". "Досить подивитися кілька документів. По-перше, доказову схему з розслідування "Наших грошей" про структуру власності Захарченка, колишнього міністра внутрішніх справ Януковича. Розслідування чітко демонструє, що "112 канал" належить бізнес-імперії Захарченка. Поруч із назвою цього каналу на схемі стоїть прізвище Андрія Подщипкова", - розповів Андрій Помазанов.

"До недавнього часу Подщипков значився кінцевим вигодонабувачем у власності "112 каналу". На сайті Національної ради з питань телебачення і радіомовлення досі зазначено, що кінцевим бенефіціаром є саме він. Правда, недавно канал змінив структуру власності. Очевидно, зроблено це було якраз для того, щоб приховати зв'язок із представниками режиму Януковича", - зазначив депутат.

"У той же час персональна сторінка на сайті Верховної Ради України демонструє, що Подщипков є помічником Сергія Капліна. Коло замкнулося", - описує результати розслідування Помазанов.

Народний депутат називає ще два джерела інформації, які "демонструють причетність Капліна до бізнес-імперії Януковича-Захарченка".

"Крім того, що Подщипков є помічником депутата Капліна, він також став його заступником у Партії простих людей. А ще одне розслідування сайту "Телекритика", журналісти якого професійно займаються вивченням медіа-ринку, крок за кроком, через прізвища показало всі таємниці заплутаних зв'язків, які ведуть від Партії регіонів до Капліна", - розповів Андрій Помазанов.

Однак, на його переконання, остаточно стало зрозуміло, хто такий "Попандопуло української політики", з оприлюдненого журналістами листування Столярової, яка працювала на "Інтері".

"Столярова відкрито пише, що Каплін - її проект. З числа тих, кого вона, за її ж словами, як "рука Кремля", посадила на депутатські місця у Верховну Раду", - наголосив Помазанов.

На переконання депутата "Народного фронту", очевидні зв'язки Капліна із Захарченком і Столяровою повинні стати предметом для розслідування Служби безпеки України.

"Ми, як фракція, звертаємося до Генеральної прокуратури з вимогою викликати Капліна на допит у справі розстрілів на Майдані. Необхідно з'ясувати ступінь обізнаності і причетності Капліна до злочинів Захарченка, а також його інформаційну підривну діяльність за завданням ФСБ, про що свідчить листування Столярової", - заявив народний депутат.

"В умовах війни такі, як утікач - колишній міністр внутрішніх справ Захарченко, чітко переслідують антиукраїнську мету, даючи в обслуговування цілий канал окремим політикам. Правоохоронні органи повинні відреагувати негайно, інакше примітивна, на перший погляд, клоунада "Каплін" може надто дорого коштувати державі", - наголосив Андрій Помазанов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram