ГоловнаПолітика

Геращенко: Аваков - як кістка в горлі для противників розвитку України

"Є люди, які заявляють, що Аваков мало зробив. Тільки от проблема - а з чим порівняти?"

Геращенко: Аваков - як кістка в горлі для противників розвитку України
Фото: Александр Ратушняк

Депутат Верховної Ради Антон Геращенко заявив, що проти міністра внутрішніх справ Арсена Авакова ведеться інформаційна кампанія у зв'язку з реформами, які проводять у МВС.

Про це він сказав у коментарі виданню "Гордон".

"Завжди, коли людина прагне щось робити і змінювати країну на краще, вона має багато ворогів. І очевидних, і прихованих. Сьогоднішня інформаційна кампанія, розгорнута проти Авакова, показує, що він як кістка в горлі для тих людей, які не хочуть розвитку України та проведення реформ. Ми простежуємо, як сайти-одноденки публікують замовні матеріали, підігріваючи увагу до персони Авакова", - зазначив Геращенко.

"Наш інформаційний простір не захищений. Державні діячі не можуть захистити свої права, стикаючись з наклепом. Тому в цьому випадку залишається сподіватися на розсудливість громадян України, які відчувають зміни в роботі МВС. Це стосується запуску нових паспортних програм, спрощення процедур міграційної служби, підвищення якості роботи прикордонників і патрульної поліції. При цьому є люди, які заявляють, що Аваков мало зробив. Тільки от проблема - а з чим порівняти? Велике бачиться здалеку. Багато реформ, розпочатих зараз, закінчаться через кілька років", - заявив нардеп.

За його словами, кампанія дискредитації поліції посилилася після вбивства затриманого поліцейськими в Кривому Озері Миколаївської області.

"Багато хто з числа критиків Авакова перебуває в Росії. Після трагедії в Кривому Озері можна було бачити, як особи, близькі до колишнього міністра МВС Олександра Захарченка, почали "тупцювати" по поліції. Інформаційний простір України ангажовано Росією і російськими олігархічними угрупованнями, які мають свої інтереси. До речі, хто зареєстрував постанову про відставку Авакова? Це народний депутат Сергій Каплін - людина, яка входить в оточення Захарченка", - заявив Геращенко.

Він вважає, що Блок Петра Порошенка не підтримає постанову про відставку міністра.

"Шансів на те, що Верховна Рада проголосує за цю постанову, немає. "Народний фронт" не має жодних підстав її підтримувати. Голосування БПП за відставку Авакова буде означати розпад коаліції. Але це, радше, мрії тих, хто сподівається занурити країну в хаос і повернути до влади проросійські сили. Тому такий сценарій розвитку подій я виключаю", - резюмував Геращенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram