ГоловнаПолітика

Труханов і Саакашвілі виступили за проведення "Євробачення-2017" в Одесі

Мер і голова ОДА гарантують проведення конкурсу "на найвищому рівні".

Труханов і Саакашвілі виступили за проведення "Євробачення-2017" в Одесі
Фото: www.starhit.ru

Мер Одеси Геннадій Труханов і голова обласної держадміністрації Михайло Саакашвілі вважають, що "Євробачення-2017" має проходити тільки в Одесі.

Про це вони заявили на спільній прес-конференції, повідомляє місцевий сайт 048.ua.

Місто-переможець повинні були оголосити 25 серпня на брифінгу в Кабміні, але в останній момент брифінг скасували. За словами голови НТКУ Зураба Аласанії, лідерами перегонів є Одеса та Київ.

Ідею проведення масштабного пісенного конкурсу в Одесі підтримала низка "зірок" вітчизняного шоу-бізнесу, а також самі одесити.

"Сьогодні ні в кого немає сумнівів: Одеса - це головний культурний і туристичний центр країни. І країна повинна бути зацікавлена в розкрутці такого бренда!" - наголосив Саакашвілі.

Він також додав, що заявка Одеси є найкращою серед інших міст-претендентів.

На думку Труханова, в питанні "Євробачення" Одеса випереджає інші міста практично за всіма позиціями.

"Наявність відповідного майданчика, розвинена інфраструктура, мільйони туристів, статус культурної та туристичної столиці - все це свідчить про те, що "Євробачення-2017" має проходити тільки в Одесі!" - зазначив мер.

Чиновники також заявили, що гарантують проведення конкурсу "на найвищому рівні".

Заявки на проведення "Євробачення" подали шість міст - Київ, Дніпро, Львів, Одеса, Харків і Херсон. У фінал конкурсу вийшли три міста - Київ, Дніпро й Одеса. Спочатку переможця повинні були назвати 1 серпня, проте оголошення перенесли. Причиною назвали затримку з підтвердженням фінансових гарантій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram