ГоловнаЕкономікаДержава

Консультантом "Укроборонпрому" став екс-голова американського DARPA Тетер

Тетер консультуватиме держконцерн із питань розвитку ОПК.

Консультантом "Укроборонпрому" став екс-голова американського DARPA Тетер
Фото: ukroboronprom.com.ua

Колишній керівник Агентства провідних оборонних дослідницьких проектів США (DARPA) Ентоні Тетер став радником із питань довгострокового розвитку державного концерну "Укроборонпром".

Відповідний Меморандум було підписано 26 серпня, повідомляють на сайті держконцерну.

"Ентоні Тетер допоможе нам інтегрувати світові практики менеджменту, встановлювати сучасну систему управління бізнес-процесами. "Укроборонпром" виконав першочергові завдання з ремонту й відновлення військової техніки. Тепер ми вийдемо на новий рівень обміну технологіями і зможемо виробляти сучасні зразки техніки і озброєння. Як результат - доступ на нові ринки і ще глибша інтеграція в теперішні", - заявив гендиректор "Укроборонпрому" Роман Романов.

Тетер, своєю чергою, зазначив, що "залізна завіса", яка відділяла Україну від усього світу, впала 25 років тому, але її "уламки" досі заважали міжнародній співпраці в галузі озброєння і техніки.

"Сьогодні разом ми починаємо писати нову сторінку історії стрімкого розвитку оборонного комплексу України", - зазначив він.

Нагадаємо, "Укроборонпром" розвивається в рамках стратегії "Український щит", яка передбачає перехід на стандарти НАТО і оснащення армії сучасними зразками озброєння.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram