ГоловнаПолітика

Полторак звільнив фотографа Муравського з посади свого радника (оновлено)

Навколо фото Муравського виник скандал, через можливий їх постановочний характер.

Полторак звільнив фотографа Муравського з посади свого радника (оновлено)
Степан Полторак
Фото: Сергей Нужненко

Міністерство оборони звільнило радника міністра, волонтера Дмитра Муравського через скандал із постановочними фотографіями.

Про це повідомляють на сайті Міноборони.

"У зв'язку з резонансом навколо фотографій волонтера і фотографа Дмитра Муравського міністр оборони генерал армії Степан Полторак прийняв рішення звільнити його з посади радника міністра оборони на громадських засадах", - ідеться в повідомленні.

У Міноборони наголосили, що цінують роботу Муравського, оскільки неодноразового отримували від нього якісні, художньо оформлені фото, які міністерство жодного разу не позиціонувало як документальні або як фото реальних бойових дій.

Відзначають, що Муравський тривалий час як волонтер і фотограф працював у зоні АТО і на полігонах під час навчань. Він безкоштовно передав оборонному відомству фотобанк, який використовували для популяризації служби в Збройних силах.

Радник запропонував міністру оборони створити Інформаційно-координаційний центр, до роботи в якому планували залучати фотографів, відеооператорів, художників, режисерів і сценаристів. Для організації цієї роботи Муравський був призначений на посаду радника на громадських засадах.

"Усі фотографії, навколо яких зараз виник резонанс, були зняті автором до офіційного призначення в Міноборони, і зроблені ним на власний розсуд. Міністерство оборони не позиціонувало ці фотографії як фото реальних бойових дій і не заявляло про це офіційно - про це говорив сам автор", - наголошено в повідомленні.

Оновлення. Коментуючи звільнення Муравського, Полторак зазначив, що прийняв таке рішення через завдані збитки репутації Міноборони. Про це він написав на своїй сторінці в Фейсбуці.

"Я ціную внесок Муравського, але в умовах збройної боротьби ми не можемо дозволити, щоб у наших словах сумнівалися. Наслідки поширення серед світової спільноти звинувачень України у фальсифікації фактів російської агресії можуть підірвати авторитет країни", - написав міністр, наголосивши, що звільнення Муравського не заважає йому надалі займатися своєю улюбленою справою.

Нагадаємо, український фотограф Олексій Фурман отримав престижну премію за проект про реабілітацію бійців АТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram