ГоловнаСвіт

Президента ФІДЕ зняли з рейсу до Нью-Йорка

США звинувачують Ілюмжинова в підтримці уряду Сирії і допомозі в покупці нафти у ІДІЛ для потреб Дамаска.

Президента ФІДЕ зняли з рейсу до Нью-Йорка
Кирсан Илюмжинов
Фото: steer.ru

Президента Міжнародної шахової федерації (ФІДЕ) Кірсана Ілюмжинова відмовилися пустити на борт літака, що прямував з Москви до Нью-Йорка

Про це повідомив сам Ілюмжинов, передає "Р-Спорт".

"Я тиждень тому забронював авіаквиток американської компанії Delta. Сьогодні [25 серпня] пройшов паспортний контроль у Шереметьєво, а потім співробітник авіакомпанії мені сказав: "Пане Ілюмжинов, ми повертаємо вам квиток, і ви можете повністю отримати гроші за повернення. Нам подзвонили і порекомендували не пускати вас на територію США", - заявив Ілюмжинов.

Телеканал "360" повідомляє, що в США Ілюмжинов намагався домогтися зняття зі себе санкцій. Для цього він планував особисто відповісти на претензії Мінфіну США, який звинувачує його в зв'язках з керівництвом Сирії.

23 травня Ілюмжинов почав судовий процес із Мінфіном США. Голова ФІДЕ не погодився з тим, що йому заборонили підписувати договори і угоди на території США, а також володіти часткою в американських компаніях вище 51%.

Мінфін США включив Ілюмжинова в санкційні списки 25 листопада 2015 року. Його звинуватили в підтримці сирійського уряду і допомозі в покупці нафти у терористів "Ісламської держави" (ІДІЛ) для потреб офіційного Дамаска.

Ілюмжинов - беззмінний президент ФІДЕ з 1995 року. На сьогодні до складу федерації входять 173 національні асоціації шахів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram