ГоловнаСвіт

Німеччина допустила виведення своїх літаків з турецької авіабази "Інджирлік"

За деякими даними, бундесвер може прийняти рішення про переведення авіагрупи в Йорданію або на Кіпр.

Німеччина допустила виведення своїх літаків з турецької авіабази "Інджирлік"
Инджирлик
Фото: EPA/UPG

Німецьке військове командування готується до можливого виведення шести літаків-розвідників "Торнадо" і авіації підтримки з авіабази "Інджирлік" у Туреччині.

Про це повідомляє Spiegel online.

На думку видання, на такий крок військові можуть піти в зв'язку з постійними офіційними відмовами Анкари німецьким депутатам у відвідуванні бази.

Бундесвер може прийняти рішення про переведення авіагрупи в Йорданію або на Кіпр, пише Spiegel. Як повідомило неназване джерело, передислокація призведе до припинення розвідувальних польотів німецьких літаків щонайменше на два місяці.

У Міноборони Німеччини, своєю чергою, не уточнюють плани. "Ми хотіли би продовжити місію з території Туреччини, але базі "Інджирлік" є альтернативи", - заявив представник відомства.

22 червня цього року влада Туреччини відмовила делегації депутатів німецького парламенту на чолі з заступником міністра оборони у відвідуванні авіабази "Інджирлік". У Берліні цей крок Анкари розцінили як скандальний і безпосередньо пов'язали його з прийняттям бундестагом резолюції про визнання геноцидом масових убивств вірмен в Османській імперії на початку ХХ століття.

23 червня голова МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу підтвердив, що через прийняття зазначеної резолюції відвідування німецькими політиками в цей час бази "Інджирлік" буде недоречним.

На авіабазі "Інджирлік" у Туреччині розміщені шість літаків-розвідників "Торнадо" і літаки-заправники ВПС ФРН, які беруть участь у повітряній операції в Іраку та Сирії в складі антитерористичної коаліції, що її очолюють США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram