ГоловнаПолітика

Поліція розформувала своє відділення в Кривому Озері (оновлено)

Деканоїдзе вирушила в Миколаївську область.

Поліція розформувала своє відділення в Кривому Озері (оновлено)
Фото: news.pn

Національна поліція розформує відділення поліції в Кривому Озері, де напередодні поліцейські вбили місцевого мешканця.

Про це заявила голова Нацполіції Хатія Деканоїдзе.

"Зараз ми чекаємо на результати службового розслідування. Мною прийнято рішення про розформування відділення поліції Кривого Озера. Покарати винних - спільна позиція Нацполіції, Генпрокуратури і Міністерства внутрішніх справ України. Ніхто не буде покривати винних", - цитує її прес-служба НП.

Деканоїдзе вирушила в Миколаївську область, щоб узяти під особистий контроль перебіг службового розслідування.

Оновлення. Пізніше Деканоїдзе в фейсбуці повідомила, що підписала наказ про розформування відділення поліції в Кривому Озері.

Вона також повідомила, що новим керівником відділення буде патрульний поліцейський, командир роти з Миколаєва Олександр Горпинич.

Нагадаємо, в ніч на середу в селищі Криве Озеро помер 32-річний місцевий житель Олександр Цукерман, до якого викликали поліцію. Як розповіли в поліції, вночі дружина потерпілого зателефонувала до відділення і повідомила, що її чоловік бушує. За адресою виїхав наряд. Пізніше з'ясувалося, що на Цукермана також заявляв таксист, кажучи, що той пограбував його і розбив машину.

Поліцейські почали гукати Цукермана, щоб вийшов з дому, але він відмовлявся. Через годину він вийшов з лопатою і накинувся на поліцейських. Після чого вони застосували силу, використовуючи в тому числі і спецзасоби.

За даними судмедекспертизи, Цукерман помер від вогнепальних поранень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram