ГоловнаПолітика

Росія визнала українське громадянство сина Джемілєва

"Більш ніж дворічна епопея завершилася нашою беззастережною перемогою".

Росія визнала українське громадянство сина Джемілєва
Фото: an-crimea.ru

Головне управління з питань міграції МВС Росії визнало українське громадянство сина Хайсера Джемілєва, який відбуває покарання в Росії за вбивство, вчинене на території Криму.

Про це повідомив адвокат Микола Полозов.

"Більш ніж дворічна епопея з незаконними спробами нав'язування російського громадянства Хайсеру Джемілєву завершилася нашою беззастережною перемогою", - написав він у своєму фейсбуці в середу.

Нагадаємо, Хайсера Джемілєва затримали 27 травня 2013 року у дворі його будинку в Бахчисараї, де від пострілу в голову загинув 44-річний будівельник Февзі Єдемов.

Міліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст.115 Кримінального кодексу (умисне вбивство). Київський райсуд Сімферополя обрав Хайсеру Джемілєву запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Після анексії Криму слідчі органи вирішили "розслідувати" його справу заново. Тоді ж Апеляційний суд Києва розцінив дії Хайсера як вбивство з необережності і постановив звільнити його з-під варти.

На початку червня 2015 року Хайсера Джемілєва  засудив Краснодарський крайовий суд РФ до п'яти років позбавлення волі в колонії загального режиму. Пізніше Верховний суд Росії скоротив термін для Джемілєва до 3,5 років. Захист українця очікує звільнення Джемілєва в листопаді, коли закінчується термін його ув'язнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram