ГоловнаПолітика

Путін розпорядився дати житло українським військовим, що зрадили присягу в Криму

Президент РФ вирішив заохотити дезертирів у День Незалежності України.

Путін розпорядився дати житло українським військовим, що зрадили присягу в Криму
Путин в студии во время горяченй линии. Фон - фото набережной Севастополя
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін 24 серпня підписав указ про забезпечення житлом українських військових у Криму і Севастополі, які після початку окупації зрадили присягу і перейшли на службу в Збройні сили та інші військові формування РФ.

Документ опубліковано на офіційному інтернет-порталі правової інформації РФ.

"Забезпечувати військовослужбовців - громадян РФ, ... що раніше проходили військову службу в військових частинах збройних сил, військових формуваннях і правоохоронних органах України, які дислокувалися (розташовувалися) до 18 березня 2014 року на території [Автономної] республіки Крим і міста Севастополя, в яких передбачена військова служба, в органах військового управління та військових формуваннях [Автономної] республіки Крим, а також службу в регіональних органах Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, які перебували до 18 березня 2014 року на територіях [Автономної] республіки Крим і міста Севастополя, житловими приміщеннями", - йдеться в дорученні Путіна федеральним органам виконавчої влади.

Військовим повинні надати або житло, або гроші на його покупку чи будівництво.

Нагадаємо, в серпні 2015 року заступник генерального прокурора Анатолій Матіос говорив, що у військової прокуратури є дані про 8 тис. силовиків, які зрадили Батьківщину в Криму та на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram