ГоловнаПолітика

Порошенко назвав міфічним братство України і Росії

Президент України порадив «не скаліть шуток на Україну".

Порошенко назвав міфічним братство України і Росії
Фото: Макс Требухов

Президент Петро Порошенко у своїй промові на "Параді Незалежності" назвав міфічним братство України і Росії.

Про це він сказав, розмірковуючи про події, що сталися після 1991 року.

"Тоді ми не наважилися безкомпромісно порвати з минулим, заплуталися в стрілках багатовекторності, намагалися сидіти на двох стільцях. Постійне озирання на Москву і віра в міфічне братство, патерналізм і соціалістичні стереотипи міцно сиділи в свідомості суспільства, гирями висіли на ногах і заважали рухатися вперед", - заявив Порошенко.

При цьому він назвав проголошення незалежності закономірним результатом історичного розвитку України, загальною перемогою багатьох поколінь українців.

"І в університетських аудиторіях, і на домашніх кухнях, і в соцмережах все ще сперечаються, отримали ми незалежність чи завоювали? Для мене відповідь очевидна - завоювали. Інтелектом, потім кров'ю. Вічна пам'ять героям, які полягли в боях за нашу вільну і незалежну Україну. Вічна їм слава", - сказав Порошенко.

Крім того, президент у своїй промові процитував слова поета Володимира Маяковського:: "Товаріщ москаль, на Україну шуток не скаль" (вірш "Борг Україні").

Нагадаємо, що Росія незаконно привласнила собі Кримський півострів, а також створила дві псевдореспубліки на сході України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram