ГоловнаПолітика

Обама привітав Україну з Днем Незалежності

Американський президент пообіцяв Україні підтримку в протистоянні з Росією.

Обама привітав Україну з Днем Незалежності
Фото: EPA/UPG

На адресу президента Петра Порошенка надійшло привітання від президента США Барака Обами з нагоди 25-ї річниці незалежності України.

Прес-служба українського президента наводить текст привітання.

"Від імені народу Сполучених Штатів Америки я висловлюю найтепліші вітання Вам і народу України з нагоди 25-ї річниці Незалежності, яку ви будете відзначати 24 серпня. Цей день є особливо важливим у світлі загрози суверенітету і територіальної цілісності України, яка виникла в результаті російської агресії на сході України і спроби анексії Криму", - йдеться в привітанні.

"Хочу запевнити Вас, що Сполучені Штати Америки залишаються відданими своєму обов'язку бути поруч з Україною в той час, коли ви протистоїте російській агресії", - наголосив Обама.

"Ви святкуєте свою Незалежність, і в цей час я хочу відзначити серйозні кроки, які ви зробили в боротьбі з корупцією, зміцненні верховенства права і в закладенні основ для економічного зростання", - додав він.

"Хочу запевнити Вас, що Сполучені Штати Америки продовжуватимуть підтримувати вас у ваших прагненнях наблизити мирне, процвітаюче, європейське майбутнє для всіх українців", - зазначив Обама.

Нагадаємо, 24 серпня президент Польщі Анджей Дуда приїде до Києва, де візьме участь у святкуванні Дня Незалежності України. Заплановано прийняття спільної декларації польського й українського президентів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram