ГоловнаПолітика

Суд дозволив почати заочне розслідування проти екс-міністра оборони Єжеля

Екс-міністр звинувачується в нанесенні державі збитків на загальну суму близько 43 млн гривень.

Суд дозволив почати заочне розслідування проти екс-міністра оборони Єжеля
Фото: Макс Левин

Печерський районний суд Києва дав дозвіл Головній військовій прокуратурі почати спеціальне попереднє розслідування стосовно колишнього міністра оборони Михайла Єжеля.

Про це повідомляється на сайті Генпрокуратури.

"22 серпня 2016 року слідчим суддею Печерського районного суду міста Києва задоволено клопотання Головної військової прокуратури ГПУ та надано дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишнього міністра оборони М.Єжеля в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України", - йдеться в повідомленні.

Єжель підозрюється в тому, що, зловживаючи службовим становищем, умисно в інтересах третіх осіб протягом 2011-2012 років видав чотири доручення, за якими оплата комунальних послуг, спожитих суб'єктами господарювання, була здійснена за рахунок бюджету без подальшої компенсації.

Такі дії завдали державі збитків на загальну суму близько 43 млн гривень.

Єжеля оголошено в державний розшук і вжито заходи щодо його оголошення в міжнародний розшук. Також суд надав дозвіл на затримання і доставку екс-міністра до суду для розгляду клопотання про застосування запобіжного йому  заходу у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, в березні Головна військова прокуратура повідомила Єжелю про підозру в службовій недбалості. Тоді ж стало відомо, що екс-міністр другий рік перебуває на лікуванні в одному з мінських госпіталів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram